løbeteam: Elitefys

Elitefys har udviklet et koncept til løbesport på konkurance og hobby plan. Vi kalder det LØBETEAM

Løbeteamet har til formål at udrede og afhjælpe komplekse og længerevarende løbeproblematikker. Teamet består af en kombination af osteopater, sportsfysioterapeuter og fysioterapeuter, der alle har interesse og erfaring med håndtering af løbeskader. Forløbet kan også benyttes ifm. simple løbeproblematikker.

Fase 1

Uge 1:

Osteopat – Indledende osteopatisk undersøgelse (standard osteopatisk takst)

Fysioterapeut – Indledende fysioterapeutisk undersøgelse, løbeanalyse og testning – 60 min. (950 kr.)

Fysioterapeut – Træningsprogram – 30 min. (500 kr.)

Fase 2

Evt. manuel behandling hos osteopat – hvis dette er nødvendigt – (standard osteopatisk takst)

fase 3

Første opfølgning hos fysioterapeut – status på program (500 kr. pr. session)

Senere i forløbet: Dette aftales efter den enkeltes behov.

Nødvendige behandlinger hos osteopat og opfølgninger hos fysioterapeut.

Afslutning hos Osteopat – hvis dette er nødvendigt – (standard osteopatisk takst)

Klartest og afsluttende vejledning hos fysioterapeut. – 60 min. (950 kr.)

 

 

 

 

Elitefys har forsikrings samarbejde med samtlige sundhedsforsikrings selvskaber, enten med delvis eller fuld dækning til osteopati.

Tjek evt om du er dækket hos din forsikring via:  osteopatisk behandling her eller kontakt os for at høre mere.

 

Hvad kan en osteopat hjælpe dig med?

Udover smerter i led og muskler, sportsskader, ryg-/ bækkensmerter og hovedpine/nakkesmerter, kan en osteopat også behandle mere komplicerede lidelser som fx migræne, svimmelhed, åndedrætsbesvær, halsbrand/sure opstød, forstoppelse eller andre fordøjelsesproblemer. Følgende er en liste over nogle af de problematikker, en ostepat kan hjælpe dig med.

Hvad er osteopati?

Osteopati er en manuel behandlingsform, som er baseret på traditionelle naturvidenskabelige fag som anatomi, fysiologi, biomekanik, neurologi, patologi (sygdomslære) og embryologi (fosterudviklingslære). Behandlingsformen tager udgangspunkt i teorien om, at kroppen kan helbrede sig selv, når den bliver korrigeret mekanisk. Dette kan ske ved manipulationer, mobilisering, craniosacralterapi eller stræk af bindevæv.

En osteopat betragter kroppen som en helhed, og derfor vil en behandling altid omfatte hele kroppen. Ved den første konsultation vil osteopaten have en samtale med patienten, hvor symptomerne vil blive belyst, og der vil blive spurgt ind til kroppens systemer. Herefter vil osteopaten foretage en grundig undersøgelse af hele kroppen og alle dens strukturer.

På baggrund af samtale og undersøgelse vil osteopaten kunne stille en diagnose samt en behandlingsplan med udgangspunkt i at skulle behandle selve årsagen til symptomerne. Det betyder, at behandlingen ofte vil starte et helt andet sted end der, hvor patienten oplever smerterne eller symptomerne.

Behandlingen vil typisk bestå af manipulationer og mobilisering af kroppens led og væv samt stræk af bindevæv. Osteopaten vil desuden arbejde med at forbedre kroppens blod- og lymfecirkulation samt nervesystemet. Dette kan ske ved hjælp af blide teknikker som craniosacralterapi.

Osteopati kan anvendes til behandling af en lang række forskellige lidelser og sygdomme, herunder rygsmerter, hovedpine, fordøjelsesproblemer, astma, allergier, søvnproblemer, stress og meget mere. Behandlingen er velegnet til både børn og voksne.

Det er vigtigt at bemærke, at osteopati ikke kan erstatte konventionel lægehjælp, men kan anvendes som et supplement til den konventionelle behandling. Det er derfor altid vigtigt at konsultere en læge, hvis man oplever alvorlige symptomer eller sygdomme.

I Danmark er osteopati en anerkendt behandlingsform, og der findes flere uddannelsesinstitutioner, hvor man kan uddanne sig til osteopat. Man skal dog være opmærksom på, at der ikke er en officiel autorisation af osteopater i Danmark, og derfor er det vigtigt at vælge en osteopat, som er uddannet på en anerkendt uddannelsesinstitution.

I alt kan osteopati være en effektiv behandlingsform til en lang række forskellige lidelser og sygdomme. Behandlingen er baseret på en holistisk tilgang til kroppen, hvor fokus er på at behandle årsagen til symptomerne og ikke blot symptomerne selv.

Få en tid hos en af vores dygtige behandlere